2016 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Šiam pyragui kepti visiškai nenaudojami miltai, todėl jis vadinamas japonišku. Subalansuotas aguonų mėgėjams, kadangi desertas yra ypatingai aguoninis. Iš obuolių išbėgusios sultys pyragui suteikia drėgnumą, kuriuo jis ir skiriasi nuo miltinių desertų. Ragaujant jaučiamas gaivumas.
Geriausia gaminti kitai dienai, kadangi pasiskirsto drėgmė iš obuolių ir suminkštėja aguonos.

Receptas skolintas iš Saulėta virtuvė



Ingredientai:

8 kiaušiniai
180 g sviesto
150 g cukraus
300 g aguonų
5 vidutinio dydžio obuoliai
8 a.š. manų kruopų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. aliejaus



Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir kelis kartus permalti, kad būtų smulkesnės.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti burokine tarka. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, maišant dėti po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių, kol sunaudojama visa masė.
Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada įberti manų kruopų, kepimo miltelių, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti.
Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min, vėliau karštį galima sumažinti, jei viršus skrunda per greit, ir kepti dar 20 min. Atvėsinti, kadangi dar šiltas yra birus, o nuo obuolių masė gali būti labai šlapia. Jau šaltą galima aplieti ištirpintu šokoladu, norint pasaldinti arba tiesiog paslėpti pyrago paviršiaus įtrūkimus. Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai per naktį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą