Labai paprastas, greitai paruošiamas ir itin skanus desertas. Nors nesu kavos ir alkoholio mėgėja, bet šį patiekalą mėgstu, kadangi alkoholio pilu vos vos ir jo išvis nesijaučia. O kava suteikia malonų skonį ir kartu su kremu sukuria puikią pusiausvyrą tarp cukraus saldumo ir kavos kartumo.
Geriausia formuoti didelėje formoje lygiu dugnu, nes taip sausainiai susideda talpiau ir sunaudojama mažiau kremo, todėl sausainių nelieka. O gaminant mažesniuose indeliuose galima gražiau patiekti, tik sausainius reikės laužyti ir prireiks daugiau kremo, todėl gali likti sausainių.
Kavos mirkalas:
1-2/3 puodelio espreso
kavos
2 šaukšteliai
cukraus
Kremas:
4 kiaušinių
tryniai
100g. cukraus
Šlakelis brendžio arba amareto (orig. recepte ½ puodelio
Marsalos ar Madeiros vyno)
500 g.
maskarponės sūrio
1 mažas indelis grietinėlės (36%)
Pagrindas:
Pakuotė biskvitinių sausainių (damų piršteliai) (~40 vnt.)
2 v.š.
nesaldintos, natūralios kakavos
Kiaušinių trynius
išsukti su cukrumi ant verdančio vandens vonelės maišant, kol pradės kilti
burbuliukai. Nukaitus išplakti su plaktuvu iki standžių putų. Taip pat išplakti grietinėlę. Kiaušinių masę
sumaišyti su maskarponės sūriu bei alkoholiu.
Į gautą masę
įmaišyti plaktą grietinėlę. Biskvitinius sausainius sulaistyti kava (galima trumpam pamerkti) ir
iškloti pasirinktos formos dugną. Sausainius aptepti
paruoštu kiaušinių ir maskarponės kremu. Pakartotinai klojame sausainių sluoksnį, gerai paspaudžiame, sulaistome ir vėl dedame kremą. Taip sluoksniuojame, kol baigiasi kremas. Apibarstome kakavos milteliais.
Brandiname bent 3 valandas, nors geriausia per naktį. Patiekti tiesiog kabinant su šaukštu į lėkštutes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą