2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Napoleonas su lašiša

Kai pristatau šį patiekalą, žmonės labai nustemba. Tačiau nereikia bijoti kitokių skonių. Šis patiekalas puikiai tinka kaip šaltasis užkandis, yra gana greitai paruošiamas, o ir gana sotus. Galima ieškoti švairių skonių keičiant žuvį, tačiau man skaniausias su lašiša.
Svarbiausias etapas gaminant šį patiekalą, yra rasti pusiausvyrą, kadangi užtepus per mažai majonezo, napoleonas bus sausas, o padauginus - riebus.



Napoleonui:
Napoleono lakštų (pirkau, supakuoti po 6 vnt)
~200g sūdytos arba rūkytos lašišos (galima rinktis tuną ar kt. žuvies konservus)
Poras
3 morkos
3 kiaušiniai
Majonezas (naudoju Helmanns)
Malti džiūvėsėliai
Prieskonių


Papuošimui:
Vyšniniai pomidoriukai
Alyvuogės
Filadephija sūrelis
(jūros kopūstai)


Morkas ir kiaušinius išverdame ir atvėsiname. Juos nulupame, smulkiai sutarkuojame ir sutriname šakute. Porą smulkiai supjaustome, lašišą susmulkiname ir sumaigome šakute. Galima viską sutrinti blenderiu, tačiau aš mėgstu, kai išlieka gana biri produktų konsistencija, o ne gaunasi košė. Į masę dedame majonezo tiek, kad masė būtų gana šlapia (~3 v.š.). Įdaras paruoštas.

Imame napoleono lakštą, aptepame plonu majonezo sluoksniu, kad lakštai nebūtų sausi. Tačiau nepadauginame, kad nebūtų per riebu. Tada tolygiai tepame įdarą, užtenka gana plonu sluoksneliu. Ant viršaus dedame antrą lakštą, kiek paspaudžiame, vėl aptepame majonezu ir įdaru. Kartojame, kol lakštai baigiasi ir Napoleonas surinktas. Viršų (ir šonus) aptepame majonezu ir apibarstome džiūvėsėliais.

Papuošimui naudojau išpjaustytus vyšninių pomidoriukus, konditeriniu švirkštu išspaustą kreminį sūrelį, keletą alyvuogių ir jūros kopūstų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą