Įvertinimas: darbo nėra daug, tik reikia laiko dirbant su želė. Tortą tikrai kepčiau dar kartą.
1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
200g miltų
Pertepimui:
200g grietinėlės (35-36%)
2 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
Želė sluoksniui:
1 pok. persikų želė
Skardinė konservuotų persikų
Biskvitų sulaistymui:
Konservuotų persikų sirupas
Papuošimui:
1 indelis neutralaus Filadelphia sūrio (tiks ir indelis plaktos grietinėlės)
1 v.š. cukraus
Pokelis kokoso drožlių
Galima naudoti likusius persikus
Išplakti kondensuotą pieną, po vieną įplakti kiaušinio trynius, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Paruoštą masę sudėti į riebalais išteptą tortinę formą ir kepti 180⁰C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Atvėsinti ir supjaustyti į tris sluoksnius.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos sultimis.
Paruošti želė pagal nurodymus ant pokelio, atvėsinti, padalinti pusiau. Vieną dalį dėti į šaldytuvą ir palaukti, kol apstings. Kitą dalį išplakti mikseriu iki putų.
Pirmąjį biskvitą dėti į tortinę formą, sulaistyti persikų sirupu ir aptepti grietinėlės kremu. Dėti antrą biskvitą, sulaistyti, suberti 4 puseles pjaustytų persikų ir užpilti apstingusią želė. Palaikyti šaltai, kol pilnai sustings. Dėti paskutinį biskvito sluoksnį, sulaistyti ir užpilti želė, išplaktą iki putų. Palaikyti bent 3 valandas šaltai.
Nuimti tortinės formos kraštus, juos galima aptepti šiek tiek filadephijos sūrio kremu, ir apibarstyti kokoso drožlėmis. Torto viršų puošiau konditeriniu maišeliu, išspaudus mažyčius lizdelius saldainiukams kiaušiniams. Galima puošti likusiais konservuotais persikais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą