Picerijose lankydavausi itin retai, bet tos progos man būdavo šventė. Pirmieji bandymai namie pasigaminti picą, nebuvo itin sėkmingi. Tobulo picos pado recepto paieškos šiek tiek užtruko. Tačiau suradus prasidėjo tikras picų maratonas. Teko keisti net mėgstamiausius picos ingredientus, kadangi skoniai kiek pabodo. O padą įpratau gaminti nebežiūrėdama į receptą, kol vieną dieną žvilgtelėjau ir supratau, jog receptas gana nemažai pasikeitė. Bet nepaisant to, padas kaskart pavyksta skanus, minkštas ir traškiu krašteliu.
Taigi pateikiu originalų, man asmeniškai tobulą, picos pado receptą. Laiko ir darbo sąnaudos nedidelės. O svarbiausia rezultatas - skani pica neišėjus iš namų.
375 g miltų;
Pokelis sausų mielių;
Žiupsnelis druskos;
1 valg.š. cukraus;
2 valg.š. aliejaus;
Suberti mieles ir cukrų bei užpilti pusę puodelio (100 ml) šilto vandens. Išmaišyti ir sudėti likusius ingredientus. Jei lieka sausų miltų, įpilti dar šlakelį šilto vandens, tačiau nepersistengti. Tešla gaunasi gana kieta (galima palikti 15-30 min, kad mielės sureaguotų ir ji suminkštėtų). Pasitepus rankas aliejumi minkyti, kol nebelips prie rankų, ir kol taps minkšta. Tešlą padalinti į dvi dalis ir labai plonai
iškočioti. Gaunasi du picos padai.
Padus ištepti pomidorų padažu ar pasta, berti mėgstamo tarkuoto sūrio, ant viršaus dažniausiai dedu apkeptą suprieskoniuotą kalakutienos faršą ar gabaliukais supjaustytą vištienos krūtinėlę, pjaustytus pievagrybius, alyvuoges. Kepti įkaitintoje 190 ⁰C orkaitėje
15 – 18min. Ant iškeptos užberiu vyšninių pomidoriukų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą