Receptą radau: Cloudsmag
Ingredientai:
135 g sviesto
100 g rudojo cukraus (baltas skonio nesugadino)
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. karamelinio sirupo (nuo kurio tešla įgavo rusvą spalvą)
150 g miltų
½ a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
200 g šaldytų vyšnių
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną įplakdami iki purios vientisos masės. Supilkite vanilinį cukrų ir sirupą, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
Keksiukų kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite popierinėmis formelėmis. Supilkite tešlą į formeles užpildydami 2/3 jų tūrio. Į kiekvieną formelę šiek tiek paspausdami ir paslėpdami tešloje įdėkite po 5 vyšnias (uogų atšildyti nereikia).
Kepkite 20−25 minutes iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Jei keksiukų kraštai per greitai ruduoja, o vidurys dar skystas, sumažinkite ugnį iki 160−170°C temperatūros.
Kremo receptas: Cukruoti pipirai
Keksiukai puošti kremu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą